Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elektro-szmog

"Elektromágneses szennyezést – ami tulajdonképpen nem más, mint kóbor rádióhullámok összessége – idézhetnek elő a legkülönfélébb elektromos berendezések: például a rádióadó- és vevőkészülékek, ideértve a látszólag ártalmatlan tranzisztoros rádiókat, a színes televízió, az ívfényes hegesztés, a fluoreszcens fény vagy akár az autók önindítója is. Minél inkább növekszik a rádióhullámok kibocsátására alkalmas berendezések száma, annál nagyobb a lehetősége az elektromágneses interferenciának. Ma már ott tartunk, hogy némely nagyvárosban valóságos elektro-mágneses szmog van, amely az élet számos területén bénítóan hathat. (1971-ben!, a szerk.)"Élet és Tudomány, 1971. évi 5. szám   Rewire Me eMagazine

 

 

 Arthur Firstenberg: The Largest Biological Experiment Ever

 

 Dr. Gerald Goldberg : Would you stick your head in a microwave oven?

Valószínűleg kevesen ismerik fel, hogy a legújabb technikai "vívmányokkal" felszerelt munkahelyek és otthonok mikrohullámú sütőkhöz kezdenek hasonlítani. Horrorfilmbe illő módon a ház megbetegíti és elpusztítja a benne lakókat és dolgozókat. Hab a tortán, hogy közben a személyes adatok megfigyelhetővé, a készülékek pedig kívülről irányíthatóvá válnak. Orwell: 21. század. A legtöbb vezeték nélküli elektronikai eszköz 2,4 GHz frekvenciájú mikrohullámú sugárzással működik, pl. a Bluetooth technológiára épülő eszközök. Ez a frekvencia különösen káros az emberi testre, mivel a vízmolekulák ezen a frekvencián rezonálnak, és a sugárzás energiáját hővé alakítják át. Ezért melegszik fel az étel a mikrohullámú sütőben. A tányér nem, mivel nem tartalmaz vízmolekulákat, az emberi test viszont annál többet.

  Az elektroszmog, a mobiltelefonok sugárzása csak az osztrákokra hat?

Bécsi orvosi kamara Információs plakátja a mobiltelefonok sugárzásáról a bécsi orvosi rendelőkben. A bécsi Orvosi Kamara nagy hangsúlyt helyez a mobiltelefonok helyes, egészségünket kímélő használatának ismertetésére. A bécsi Orvosi Kamara minden bécsi orvosi rendelőbe eljuttatott egy tájékoztató, figyelemfelhívó plakátot, amelyben felhívják a figyelmet a gyakori, kontrollálatlan, hosszú ideig tartó mobil telefonálás veszélyeire. Biztos, ami biztos alapon felsorolják azt a 10 viselkedési szabályt, amely betartásával a mobil telefonok sugárterhelését minimalizálni lehet. „Azért döntöttünk ilyen akció mellett, mert az utóbbi idők vizsgálatai, tanulmányai alapján a mobiltelefonok sugárzásának hosszú távú, negatív hatásait nem lehet kizárni” hangsúlyozta Walter Dorner a bécsi Orvosi Kamara elnöke. Az orvosoknak kötelessége felhívni a figyelmet a megelőzés elvére. Ameddig pontosan meg nem tudjuk mondani a sugárzás egészségügyi és hosszú távú hatásait, addig a maximális elővigyázatosság szükséges!” Dorner megjegyezte, hogy az ajánlott szabályok betartása nem korlátozza az emberek mobilitását és szabadságát. „Senki nem tudja nekem megmagyarázni, hogy a mobiltelefonnak éjszaka, bekapcsolva az ember feje mellett az éjjeli szekrényen kell lenni, vagy ha híváskor a kapcsolat felépüléséig eltartjuk magunktól a telefont, akkor a kényelmünk jelentősen csökken.” A mobiltelefonok sugárzása nem olyan veszélytelen, ahogyan a szolgáltatók, gyártók ismételten állítják. Ezért a bécsi Orvosi Kamara azt a döntést hozta, hogy a lakosságot a negatív egészségügyi hatásokra figyelmeztetni kell. Tíz, az egészségünk védelmének érdekében fontos szabály mobiltelefon használatakor:

1, Alapvetően, amennyire lehetséges csak keveset és röviden telefonáljunk. Gyerekek lehetőleg 16 év alatt ne használjanak mobiltelefont.

2, A telefont híváskor, a kapcsolat felépülése során tartsuk el a fejtől

3, Közlekedési eszközön, autón, buszon, vonaton, metrón ne telefonáljuk. Rossz vételi körülmények között a sugárzás nagyobb!

4, SMS küldésekor tartsuk el a testünktől a telefont

5,Telefonáláskor tartsunk 1-2 méter távolságot más emberektől, mert őket is besugározzuk

6, Mobiltelefont ne tartsunk a nadrág zsebében, mert hátrányosan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét, nőknél pedig női szerveket károsítja, ing zsebében hordva egyenesen a szívet sugározza, hosszútávon károsítva azt

7, Este kapcsoljuk ki a telefont, sose tartsuk bekapcsolva a fejünk közelében az éjjeli asztalon

8, Ne játszunk mobiltelefonon

9, A headset is problémás, mert a vezeték antennaként vezeti a sugárzást

10,WLAN ill. UMTS is nagy sugárterhelést jelent. Kábelen keresztül internetezzünk, tartózkodjunk a mobil kommunikációs rendszerektől (network.hu)

11. Bluetooth is mikrohullámú sugárzás

Így igaz és ezért használunk a mobilra és egyéb eszközökre orgonitot - ilyen módon átfordítva a sugárzást - energiát, akár gyógyítani is lehet a mobillal, a vezeték nélküli internet is életenergia forrássá változik!

 Otthonok és munkahelyek, mint mikrohullámú sütők

 "A mikrohullámú sugárzás rendkívüli közegészségügyi veszélyt jelent, melyre a következő 5–7 évben ébredhetnek rá az emberek. De mire ráeszmélnek a járványra, addigra a lakosság 60–75 százaléká érintetté és cselekvőképtelenné válhat. Lehet, hogy egy olyan egészségügyi krízis következik, amely megbénítja a fejlett ipari országokat."

"A következő szervekről kimutatták, hogy különösen érzékenyek a rádióhullámokra: a tüdő, az idegrendszer, a szív, a szem, a here és a pajzsmirigy. Az utóbbi évtizedekben nagyon elszaporodtak a következő betegségek: asztma, alvászavar, szorongás, figyelemzavar, autizmus, szklerózis multiplex, Alzheimer-kór, epilepszia, fibromyalgia, krónikus fáradtság, szürke hályog, pajzsmirigy alulműködés, cukorbaj, melanóma, hererák, fitalakori szívroham és szélütés. Mindez összefüggésbe hozható a környezetünkben levő sugárzás megerősödésével. Az adótornyokból áradó mikrohullámú sugárzást kapcsolatba hozták az erdők pusztulásával, több madárfaj esetében terméketlenséggel és az egyedek számának csökkenésével, haszonállatoknál különféle betegségekkel és születési rendellenességekkel. A mikrohullámú sugárzás biológiai hatásairól már több tízezer tanulmány készült, ezért elképesztő, hogy a távközlési ipar szóvivői megússzák, amikor kijelentik, hogy nincs bizonyíték a vezeték nélküli technológia ártalmasságára."

 

 

"Az elektromosság kellemetlen hatásait a vasúti sínek mentén távíró vezetékeket szerelő munkások jelezték először. Fejfájásra, fáradtságra, ízületi fájdalmakra és más betegségekre panaszkodtak, amelyek nem fordultak elő a talpfákat rakó munkásoknál. A következő rejtélyes betegséghullám a Bell telefonkezelőknél jelentkezett, akik kézzel helyezték a csatlakozókat az aljzatokba az elektromosság 'kapcsolásához'. A tünetek a 'neuraszténia' nevet kapták. Az oroszok hasonló tüneteket vettek észre a mikrohullámú vagy rádiófrekvenciás sugárzásnak kitett dolgozóknál, és ezt elnevezték 'rádióhullám-betegségnek'."